Met DNS koppel je jouw domeinnaam aan de server waar je website wordt gehost. Het DNS vertaalt de domeinnaam naar een IP-adres en zoekt op die manier de unieke locatie op internet. Een uitgebreide uitleg over DNS vind je hier.

Met DNS-beheer in het controlpaneel kun je het IP-adres van de server waarnaar jouw domeinnaam moet verwijzen, wijzigen. Ook is het mogelijk om de locatie waar e-mail voor jouw domein wordt afgeleverd aan te passen en om je subdomeinen te verwijzen via DNS-beheer.

DNS wijzigen

Wanneer je de gegevens van je DNS wilt wijzigen, doe je dit eenvoudig via ons controlpaneel:

• Log in op ons Controlpaneel.
  • Ga naar ‘Domeinnamen’.
  • Klik op de domeinnaam waarvan je het DNS wilt beheren.
  • Klik op ‘DNS wijzigen’.
  • Doorloop het stappenplan en klik op ‘Wijzigingen opslaan’.