Met een subdomein kun je een aparte website plaatsen onder jouw huidige domeinnaam, waarbij de naam van dit subdomein voor jouw hoofddomeinnaam komt.

Bijvoorbeeld: Is jouw domeinnaam ‘example.com’, dan is het mogelijk om een subdomein ‘voorbeeld.example.com’ te maken. Op dit subdomein is een andere website dan op jouw hoofdwebsite zichtbaar.

Let op: Als je een subdomein naam wilt doorsturen naar een externe server, dan kun je deze functie niet gebruiken. Je verwijst de subdomein naam dan door via het DNS

Om een subdomein aan te maken, volg je deze stappen:

1. Log in op het Control Panel.
  2. Ga naar ‘diensten’ > mijn services > Beheer webhosting product.
  3. Klik op ‘Subdomeinen’.
  4. Vul bij ‘Naam subdomein’ jouw gewenste subdomein naam in.
  5. ‘Aanmaken’.